UGT dona suport a les concentracions del professorat contra la nefasta gestió d’Educació de l’inici de curs

En este momento estás viendo UGT dona suport a les concentracions del professorat contra la nefasta gestió d’Educació de l’inici de curs

El professorat valencià s’ha concentrat, a l’hora del pati, a la porta dels centres educatius de la Comunitat Valenciana per a mostrar el seu rebuig a les accions i mesures que el Consell presidit per Carlos Mazón i, en particular, el seu conseller d’Educació, Sr. Rovira Jover, està adoptant i a la nefasta gestió realitzada en l’adjudicació de places docents a l’inici de curs.

Els sindicats STEPV, CCOO i UGT presents en la Mesa Sectorial d’Educació havien convocat les concentracions que han tingut una resposta majoritaria.

Des de STEPV, CCOO i UGT exigim:

  • Que les adjudicacions de places docents es realitzen correctament, dins del termini i en la forma escaient, sense errors, per a evitar que es perjudique i maltracte al professorat.
  • Que no s’incrementen les hores lectives del professorat en l’ESO. La resolució de 28 d’agost de 2023 que ho estableix ha de derogar-se, recuperant la resolució de 12 de juliol de 2023 que executa en els seus justos termes el que estableixen les sentències del TSJCV, que anul·len els projectes interdisciplinaris com a assignatura obligatòria en l’ESO i no estableixen, de cap manera, la seua substitució per l’increment de les hores lectives de matemàtiques i anglés.
  • Que es respecte el valencià en l’ensenyament i el dret de tot l’alumnat a conéixer i usar la nostra llengua, com a llengua vehicular en la seua educació. Sí al valencià en l’ensenyament.

UGT reitera el malestar generat per l’augment de les hores lectives del professorat de l’ESO a punt d’arrancar el curs i demana al conseller que rectifique sobre els seus pronunciaments en matèria lingüística

El sector de Ensenyament d’UGT Serveis Públics valora la mobilització del professorat i considera que és un toc d’atenció a la Conselleria d’Educació que hauria de prendre nota del malestar. UGT reitera el malestar generat per l’augment de les hores lectives del professorat de l’ESO a punt d’arrancar el curs i demana al conseller que rectifique sobre els seus pronunciaments en matèria lingüística i mantinga el model de plurilingüisme que garanteix a tot l’alumnat la competència lingüística en les dues llengües oficials i en totes les comarques del País Valencià.