UGT manifesta el seu rebuig a les retallades del govern PP-VOX en les Escoles Oficials d’idiomes

En este momento estás viendo UGT manifesta el seu rebuig a les retallades del govern PP-VOX en les Escoles Oficials d’idiomes

El sector d’Ensenyament d’UGT Serveis Públics del País Valencià ha denunciat retallades de professorat a les escoles oficials d’idiomes de la Comunitat Valenciana a causa de la supressió de grups en almenys 9 de 16 llengües. Aquesta mesura implica que es deixarà d’impartir, per exemple, euskera a Alacant i Castelló, i centralitzaran els estudis a València. UGT expressa malestar i preocupació per aquestes retallades, les quals considera dràstiques i realitzades sense transparència.

Segons el sindicat, les llengües més afectades inclouen àrab i euskera, que passaran d’ensenyament presencial a modalitat en línia, així com l’espanyol per a estrangers. UGT denuncia discriminació i falta de justificació tècnica per a aquestes retallades, argumentant la importància cultural i constitucional d’aquestes llengües. A més, el sindicat també ha alertat de la pèrdua d’ocupacions docents, sobretot, molts interins.

El sindicat també critica la reducció de classes presencials en favor de classes en línia, que afecta la qualitat educativa. Davant això, UGT ha participat aquesta setmana en les concentracions del professorat.