UGT denuncia l’impagament de les dietes de tot el personal del Pla Digital dels Cefire per a la formació del professorat

  • Autor de la entrada:
  • Categoría de la entrada:Noticias / Portada
  • Tiempo de lectura:3 minutos de lectura
En este momento estás viendo UGT denuncia l’impagament de les dietes de tot el personal del Pla Digital dels Cefire per a la formació del professorat

UGT denuncia l’impagament de les dietes de tot el personal del Pla Digital dels centres Cefire per a la formació del professorat

La Conselleria d’Educació encara no ha resolt el pagament de les dietes pendents del curs anterior a tot el personal que exercia com a coordinador i assessor del Pla Digital dels centres de formació del professorat, Cefire. El sector d’Ensenyament d’UGT Serveis Públics del País València denúncia que, per la informació a la qual ha tingut accés, l’impagament de les dietes afecta de manera generalitzada a la totalitat del professorat que exercia eixes funcions, al voltant de 400 docents. Es tracta de quantitats que poden oscil·lar entre 40 i 500 euros.

Cal recordar que el personal docent assessor i coordinador del Cefire encarregat de dur a terme les tasques del Pla Digital de Centres va ser destituït de les seues funcions amb l’arribada a la Generalitat del nou Govern de coalició PP-Vox. El professorat va tornar a les seues respectives places i està pendent de l’abonament de les ddd del curs anterior.

UGT, en suport del col·lectiu docent, es va interessar per este assumpte en la Mesa Sectorial celebrada este dijous i la resposta de les autoritats educatives ha sigut atribuir la responsabilitat de l’impagament a l’anterior govern al que acusa d’haver deixat pendent l’expedient de pagament. Amb tot, la Conselleria d’Educació assegura que desconeix la citada incidència.

UGT Ensenyament exigix a la Conselleria d’Educació que deixe de costat les excuses i agilitze el pagament de les dietes que corresponen a tot el professorat pel seu treball realitzat. El sindicat convida a la Conselleria a reflexionar sobre si la caòtica gestió viscuda este estiu amb l’entrada del nou curs (amb la massiva reducció de personal en llocs tècnics) està relacionat amb el problema d’impagaments en els centres Cefire.“Una institució no pot desconéixer els propis processos que té en marxa i els deutes que ha de pagar al seu personal”, apunten fonts del sindicat.

UGT advertix que estarà vigilant perquè la Conselleria d’Educació complisca amb el compromís adquirit en la citada reunió de resoldre i tancar l’expedient i fer efectiu el pagament i atenga així, la reclamació sindical en defensa d’este professorat.