Educació ofereix 3.178 places menys en les adjudicacions d’inici de curs

  • Autor de la entrada:
  • Categoría de la entrada:Newsletter / Noticias / Portada
  • Tiempo de lectura:5 minutos de lectura
En este momento estás viendo Educació ofereix 3.178 places menys en les adjudicacions d’inici de curs

UGT presentarà una queixa a la Conselleria d’Educació per no ofertar els temps parcials i sobrecatalogar les places en anglés

La llista provisional de vacants per a l’adjudicació d’inici de curs de professorat reingressat, provisional, en pràctiques i interí per al curs 2024/25 publicada per la Conselleria d’Educació és insuficient. En total, s’han oferit 18.694 places (3.178 places menys que el curs passat, quan van oferir 21.872 vacants).

UGT presentarà una queixa a la Conselleria d’Educació per no ofertar els temps parcials i sobrecatalogar les places en anglés.

Per cossos docents, s’han oferit 4.871 en el cos de Mestres (2.683 menys que el curs passat). En la resta de cossos el total suma 14.023 places (495 menys que el curs passat), de les quals, 12.543 en el cos de Secundària; 645 en el cos de Sectors Singulars de FP; 223 en el cos de professorat de Música i Arts Escèniques; 154 en el cos de Catedràtics de Música i Arts Escèniques; 267 en el cos de professorat d’Art i Disseny; 22 en el cos de Mestres de Taller d’Art i Disseny; i 169 en EOI.

Per primera vegada, la Conselleria no ha oferit en aquestes adjudicacions les places a temps parcial (793 el curs passat) ni les places afectades (398 el curs passat), és a dir, les que ocupen docents que estan en excedència, permanents sindicals o treballant per a la pròpia administració. Aquesta circumstància perjudica a les persones participants en les adjudicacions i no ha estat una mesura negociada amb els sindicats. UGT també ha presentat una queixa a la Conselleria d’Educació per aquesta causa.

Per províncies, s’han ofertat les següents places:

  • Alacant: 9.677 places (1.140 places menys que el curs passat)
  • Castelló: 2.891 places (502 menys)
  • València: 6.126 places (1.536 menys)

Quant a les places catalogades en anglés, s’han tornat a sobrecatalogar moltes places. En el cos de mestres arriba a un 17% de les places oferides, mentre que en secundària el percentatge és d’un 12% i en Sectors Singulars de FP un 6%. Molts centres s’han queixat al Sindicat de la sobrecatalogació de places amb el requisit d’anglés que no havien sol·licitat. UGT ja ha traslladat a la Conselleria que és necessari revisar aquesta catalogació.

Finalment, hi ha 513 places (3%) que són itinerants, és a dir, que el professorat prestarà serveis en més d’un centre educatiu.

Si s’hagueren aplicat els acords de plantilles, denunciats per la Conselleria el passat 30 de maig, s’hagueren oferit 900 places més que el curs passat, a les quals s’han de sumar les jubilacions (normalment més d’un miler de vacants). Per tant, encara que no s’hagen oferit els temps parcials o les places afectades (unes 1.200) hi ha un clar retall de places, després d’anys d’una tendència a l’alça quant a l’oferta de llocs de treball.

«És evident que el retall de vacants denunciat des de fa mesos pel sindicat s’ha concentrat en el cos de Mestres, però també en les EOI, on s’han oferit 90 places menys, fruit dels brutals retalls que ha aplicat la Conselleria en aquest cos docent»



És evident que el retall de vacants denunciat des de fa mesos pel sindicat s’ha concentrat en el cos de Mestres, però també en les EOI, on s’han oferit 90 places menys, fruit dels brutals retalls que ha aplicat la Conselleria en aquest cos docent.

Després d’anys d’increment de plantilla, ara entrem en clara recessió per la política de “sobren professors” anunciada pel conseller Rovira fa un any, en prendre possessió del càrrec, i retornem a les ofertes de places de l’any 2021, on es van oferir 18.447 places.

Entre 2016 i 2023, la Conselleria del Botànic va incrementar en 11.235 les places que s’oferien, després d’anys de patir les retallades de professorat de l’anterior govern del PP, i va signar amb tots els sindicats uns acords de plantilles en 2023 que ara s’han substituït per unes plantilles insuficients per als centres que UGT ja ha recorregut judicialment.

És evident que la reducció de places afecta especialment al cos de Mestres i les Escoles Oficials d’Idiomes, reflectint un canvi negatiu en la política de personal des del curs passat que des d’UGT no anem a tolerar ni assumir, en defensa del professorat i l’escola pública valenciana.